MÈDIA
Soazig Darnay: "El segell no només certifica un producte, sinó una manera de cuidar el territori i reduir el risc d’incendis des de l’activitat agrària"
24 October 2025Entrevista a la coordinadora de Fire Wine, Soazig Darnay, per parlar dels segels 'Fire Wine Resilient Landscape' i 'Fire Product Resilient Landscape' i el seu potencial per generar consciència al voltant d ela necessitat d'una gestió integral del territori per prevenir el risc d'incendi forestal. Considera la iniciativa Fire Wine una oportunitat per als agricultors i els cellers per compartir inquietuds, accedir a coneixement i ser reconeguts pel seu paper en la prevenció d’incendis. I parla de la voluntat de donar un nou valor social i ambiental a les parcel·les agrícoles, tot reconeixent el paper dels productors en la gestió del risc.

Soazig Darnay: "El segell no només certifica un producte, sinó una manera de cuidar el territori i reduir el risc d’incendis des de l’activitat agrària"
Entrevista a la coordinadora de Fire Wine, Soazig Darnay, per parlar dels segels 'Fire Wine Resilient Landscape' i 'Fire Product Resilient Landscape' i el seu potencial per generar consciència al voltant d ela necessitat d'una gestió integral del territori per prevenir el risc d'incendi forestal. Considera la iniciativa Fire Wine una oportunitat per als agricultors i els cellers per compartir inquietuds, accedir a coneixement i ser reconeguts pel seu paper en la prevenció d’incendis. I parla de la voluntat de donar un nou valor social i ambiental a les parcel·les agrícoles, tot reconeixent el paper dels productors en la gestió del risc.
PROJECTE: aromàtiques com a productes de paisatge resilients al foc
06 October 2025El CTFC està posant en marxa la marca Fire Product Resilient Landscape © per reconèixer les parcel·les agràries que es mantenen actives en camps adjacents a massa forestal, i contribueixen així a mitigar el risc d’incendis. Aquesta marca és anàloga de Fire Wine Resilient Landscape © , adreçada en particular als productors de vinyes i cellers. Fire Product, però, s’adreça a altres produccions com ara oliveres, plantacions de tòfones, ametllers, aromàtiques, garroferes, poma de muntanya, horticultura, etc.

PROJECTE: aromàtiques com a productes de paisatge resilients al foc
El CTFC està posant en marxa la marca Fire Product Resilient Landscape © per reconèixer les parcel·les agràries que es mantenen actives en camps adjacents a massa forestal, i contribueixen així a mitigar el risc d’incendis. Aquesta marca és anàloga de Fire Wine Resilient Landscape © , adreçada en particular als productors de vinyes i cellers. Fire Product, però, s’adreça a altres produccions com ara oliveres, plantacions de tòfones, ametllers, aromàtiques, garroferes, poma de muntanya, horticultura, etc.
El celler Abadal, primer elaborador d’Europa en incorporar el segell ‘FIRE WINE’ impulsat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
02 October 2025Una vintena de cellers, agrupacions de viticultors i espais naturals inicien els tràmits per adherir-se a la marca FIRE WINE que els distingeix com a actors clau en la prevenció del foc i que ha d’empènyer un canvi de paradigma en la gestió del territori per avançar cap a uns paisatges mosaic resilients davant el risc
El Celler Abadal serà el primer d’Europa a incorporar el segell distintiu FIRE WINE RESILIENT LANDSCAPE © als seus vins. El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i Abadal, empresa productora de la Xarxa Productes de la Terra, han signat aquest dimarts el primer contracte de col·laboració en el marc de la iniciativa FIRE WINE del projecte FIRE RES, que certifica el valor afegit que aporten els productors compromesos amb la gestió del territori per a la prevenció d’incendis forestals. Amb la incorporació del segell, els consumidors podran identificar els productes que provenen de cultius que fan una aportació determinant a la configuració d’uns paisatges mosaic més resilients i preparats per fer front al risc dels grans incendis forestals en un context d’emergència climàtica i escalfament global.

El celler Abadal, primer elaborador d’Europa en incorporar el segell ‘FIRE WINE’ impulsat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
Una vintena de cellers, agrupacions de viticultors i espais naturals inicien els tràmits per adherir-se a la marca FIRE WINE que els distingeix com a actors clau en la prevenció del foc i que ha d’empènyer un canvi de paradigma en la gestió del territori per avançar cap a uns paisatges mosaic resilients davant el risc
El Celler Abadal serà el primer d’Europa a incorporar el segell distintiu FIRE WINE RESILIENT LANDSCAPE © als seus vins. El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i Abadal, empresa productora de la Xarxa Productes de la Terra, han signat aquest dimarts el primer contracte de col·laboració en el marc de la iniciativa FIRE WINE del projecte FIRE RES, que certifica el valor afegit que aporten els productors compromesos amb la gestió del territori per a la prevenció d’incendis forestals. Amb la incorporació del segell, els consumidors podran identificar els productes que provenen de cultius que fan una aportació determinant a la configuració d’uns paisatges mosaic més resilients i preparats per fer front al risc dels grans incendis forestals en un context d’emergència climàtica i escalfament global.
El primer celler d’Europa en incorporar el segell Fire Wine és català
30 September 2025El celler Abadal de la DO Pla de Bages serà el primer d’Europa que incorporarà el segell distintiu Fire Wine Resilient Landscape als seus vins. Es tracta d’un segell que impulsa el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) en el marc de la iniciativa Fire Wine, que certifica el valor afegit que aporten els productors compromesos amb la gestió del territori per a la prevenció d’incendis forestals.
Amb la incorporació del segell, els consumidors podran identificar els vins que provenen de conreus que fan una aportació determinant a la configuració d’uns paisatges mosaic més resilients i preparats per fer front al risc dels grans incendis forestals en un context d’emergència climàtica i escalfament global.

El primer celler d’Europa en incorporar el segell Fire Wine és català
El celler Abadal de la DO Pla de Bages serà el primer d’Europa que incorporarà el segell distintiu Fire Wine Resilient Landscape als seus vins. Es tracta d’un segell que impulsa el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) en el marc de la iniciativa Fire Wine, que certifica el valor afegit que aporten els productors compromesos amb la gestió del territori per a la prevenció d’incendis forestals.
Amb la incorporació del segell, els consumidors podran identificar els vins que provenen de conreus que fan una aportació determinant a la configuració d’uns paisatges mosaic més resilients i preparats per fer front al risc dels grans incendis forestals en un context d’emergència climàtica i escalfament global.
Abadal aconsegueix ser el primer celler europeu "aliat en la prevenció d'incendis"
27 September 2025El Celler Abadal (Santa Maria d’Horta d’Avinyó, DO Pla de Bages) s’ha convertit en el primer elaborador europeu a incorporar el segell Fire Wine Resilient Landscape©, impulsat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).
Context: El segell forma part de la iniciativa FIRE WINE, vinculada al projecte europeu Fire Res, i distingeix aquells productors que contribueixen a crear paisatges mosaic més resilients davant del risc d’incendis en un context d’emergència climàtica.
Per què és important?
- És la primera certificació d’aquest tipus autoritzada per l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO).
- Dona reconeixement al vi com a protector del paisatge i de l’entorn.
- Pot establir un nou paradigma europeu de gestió del territori basat en la col·laboració entre pagesos, cellers, administració i espais naturals.

Abadal aconsegueix ser el primer celler europeu "aliat en la prevenció d'incendis"
El Celler Abadal (Santa Maria d’Horta d’Avinyó, DO Pla de Bages) s’ha convertit en el primer elaborador europeu a incorporar el segell Fire Wine Resilient Landscape©, impulsat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).
Context: El segell forma part de la iniciativa FIRE WINE, vinculada al projecte europeu Fire Res, i distingeix aquells productors que contribueixen a crear paisatges mosaic més resilients davant del risc d’incendis en un context d’emergència climàtica.
Per què és important?
- És la primera certificació d’aquest tipus autoritzada per l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO).
- Dona reconeixement al vi com a protector del paisatge i de l’entorn.
- Pot establir un nou paradigma europeu de gestió del territori basat en la col·laboració entre pagesos, cellers, administració i espais naturals.
La Bodega Abadal, primer elaborador de Europa en incorporar el sello ‘Fire Wine’ impulsado por el centro de ciencia y tecnología forestal de Catalunya
26 September 2025Una veintena de bodegas, asociaciones de viticultores y espacios naturales inician los trámites para adherirse a la marca FIRE WINE, que los distingue como actores clave en la prevención de incendios y que debe impulsar un cambio de paradigma en la gestión del territorio para avanzar hacia paisajes mosaico resilientes ante el riesgo.
La Bodega Abadal, primer elaborador de Europa en incorporar el sello ‘Fire Wine’ impulsado por el centro de ciencia y tecnología forestal de Catalunya
Una veintena de bodegas, asociaciones de viticultores y espacios naturales inician los trámites para adherirse a la marca FIRE WINE, que los distingue como actores clave en la prevención de incendios y que debe impulsar un cambio de paradigma en la gestión del territorio para avanzar hacia paisajes mosaico resilientes ante el riesgo.